nemen we het leven niet wat te serieus, meneer?

Nemen we het niet te serieus, meneer? Ik hou van stemmetjes opzetten, van onnozel doen, van 100 keer dezelfde scène uit Olly Wannabe nadoen de mango is een steenvrucht uit de tropische landen, ze is ovaalvormig en…, mensen op hun schouder tikken en langs de andere kant omlopen. Mijn twaalfjarige is zeer aanwezig. Sommigen noemen het naïviteit (of strontvervelend), ik noem het verwonderlijk. Na mijn burn-out en de aanslagen had ik schrik dat het weg was. Dat ik als een angstig baasje erg voorzichtig door het leven zou schrijden, zoals Koningin Mathilde, oplettend op alles wat er rondom me gebeurt. Dat was ook een tijdje zo, maar intussen heb ik het innerlijke kind weer stevig omarmd. Onnozel doen is een hoog goed, heeft een grotere waarde dan geld. Ik kan het me niet voorstellen dat ik niet met mezelf zou lachen, dat ik niet zou spelen. Tijdens een brand identity onderzoek van het merk Eva Daeleman (na mijn vertrek bij de radio leek me dat interessant) had ik een discussie met een aantal vrienden die me hierbij hielpen. Ik had het kaartje speels bij mijn belangrijkste waarden gelegd. De anderen waren het daar niet mee eens. Ik kon wel janken. Drama! Ik ben geen saaie muts. Geen grijze serieuzerik. Achteraf hebben we het uitgepraat, met andere woorden: ze hebben me gelijk gegeven. Albert Einstein zei: ‘to play is the highest form of research’. Al spelend leren we zoveel, het is daarom dat Goedele ook opkomt voor de sukkelseks. (ik weet niet waarom ik dit er plots bij haal, maar dat woord moet gewoon in dit boek) al spelend leer je, je leert je passie kennen, je leert wat je fijn vindt en en vooral ook niet. Je laat vreugde toe en mislukking doet er niet toe want het is een spel.Wat zou er in je leven veranderen als je het zou zien als een spel? Welke stappen zou je nemen? Welke sprong zou je durven wagen? En bij wie zou je belletje trek doen?


Being positive doesn't mean you live in Candyland. Positive people have real problems. They get angry. They challenge people nd fight hard for what they believe in. positivity is not about wearing rose-coloured glasses and rolling over when the going gets tough. It’s about being strong. It's about being self-aware and accountable for your emotional state.

omdat

wil je inspiratie rechtstreeks in je mailbox? 

© 2018. Leef gretig. Doe uw goesting. Namasté.