moeite met discipline? misschien heeft het met je sterrenteken te maken...

Hier een kort overzicht met hoe elk sterrenteken omgaat met regels en bijgevolg het trainen van hun discipline. Dit stuk was oorspronkelijk deel van Woman Up! Maar omdat het al zo'n klepper is, lieten we dit stuk eruit. Exclusief als volger van de blog kan jij hieronder lezen hoe elk sterrenteken omgaat met discipline en zelfzorg.
Tweelingen volgen de uitgezette lijnen heel discreet. Fysieke regels volgen ze zonder problemen - bijvoorbeeld: zij die fysiek uitgedaagd worden mogen een zitje op de bus. Maar mierenneukerij en schoolse regeltjes- daar gooien ze hun pet naar.

Tweelingen en op zoek naar zelfdiscipline? Hun enthousiasme helpt hen vooruit. De kunst voor de tweelingen is het tacklen van excuses, verveling en twijfels. Wissel af in zorgen voor jezelf. Zorg dat je zelfdiscipline-training zich afspeelt op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel(creatief) vlak.


De ideale zelfzorg voor de tweelingen? Jij wordt graag getriggerd op verschillende vlakken. Een hoge intensiteitstraining zet je sterker in je schoenen. Het is afwisselend, uitdagend, maar ook bevrijdend.


Kreeften gaan elke confrontatie uit de weg en volgen de meeste regels zonder twijfel. Ze houden ervan in lijn te lopen en meegenomen te worden door de meute. Bewust of onbewust houden ze zich bezig met het ontmoedigen van zij die de regels niet volgen. De perfecte arm der wet.

Als het over zelfdiscipline gaat, kunnen kreeften nogal extreem zijn. Mét de kracht om zichzelf te vergeven als ze zich een dag hebben laten gaan. Weet dat je geen computer bent. Vergeef jezelf, kruip in bed, morgen is er een nieuwe dag vol nieuwe kansen.


De ideale zelfzorg voor de kreeft? Jij houdt van een practice op dieper niveau. Meditatie is ideaal voor je. Ga eens naar een meditatie-avond, zoek een meditatiegroepje in de buurt. Als die stap te groot is, maak dan elke ochtend 5 minuutjes vrij om je gedachten te observeren.

Leeuwen houden van veranderingen en zijn natuurlijke leiders. Als hij/zij merkt dat bepaalde regels of instructies nadelig zijn voor een groter publiek, dan komt letterlijk de leeuw naar boven en stuurt hij/zij aan op veranderding. Als de leeuw ontdekt dat iets voor zichzelf echt werkt, en het leven gemakkelijker maakt. Dan overtuigen ze graag anderen daarvan.

De leeuw is goed in het maken van een back-up plan wanneer dingen niet 100% verlopen zoals ze verwachten. bijvoorbeeld: er is een feestje en dat terwijl de leeuw net suikervrij wilde gaan eten. Hij begint steeds met groenten. Maar wanneer de leeuw nadien nog zin heeft in dessert, dat wat hij dus even links wilde laten liggen, dan legt ie zichzelf een nieuwe regel op. zoals: wacht nog 5 minuten, dan mag je toch een klein stukje cake hebben. Regel boven regel. GRRRRauw.


De ideale zelfzorg voor de leeuw? De leeuw is een vuurteken: passie, kracht en energie. De boog moet niet altijd gespannen staan. Gun jezelf een middagdut of een relaxatiesessie om de vlammen niet te hoog te laten oplaaien.


Maagden volgen graag het boekje, gewoonweg omdat het hen tijd bespaard en in die vrijgekomen tijd kunnen ze zichzelf en de wereld rondom hen gaan perfectioneren. Als de (opgelegde) regels hen tijd en energie kosten, dan buigen ze hem zo dat ie wel past in hun kraam.

De maagd weet goed wat z’n sterktes en zwaktes zijn. Ze kunnen op voorhand best inschatten wat voor hen werkt en wat niet, wat hen zal testen of uitdagen en wat gemakkelijk zal zijn. Ze weten dat de verleiding groot is om weer in oude patronen te vallen. Wat helpt voor de maagd is: weten waarom je begint (doel?), stap in een programma met een supervisor, een liefdevolle stok achter de deur die je motiveert jezelf te overstijgen.


De ideale zelfzorg voor de maagd? Als maagd kruip je snel in je hoofd. Dus strop de mouwen op een kies een doe-het-zelf-project. Van een muur schilderen tot pottenbakken. Bezig zijn met je handen helpt je mentale rust te ervaren.


De weegschaal is een stille kruisvaarder. Als ze zich niet aan de regels kunnen of willen houden, doen ze in stilte verder met wat ze bezig waren. Niets gezien… Ze integreren hun eigen visie en ideeën zo intens dat iedereen mee is en niemand doorheeft of er al dan niet een lijn overschreden werd.

De weegschaal laat zichzelf nooit helemaal afdrijven, de balans is steeds min of meer aanwezig. Ze zijn snel afgeleid, wat hen gemakkelijk weghaalt van hun doel. Keuzes maken is een uitdaging, dus laat jezelf hierin begeleiden. Neem een coach onder de arm die de focus helpt houden. Of je nu fysiek of mentaal sterker wil worden.


De ideale zelfzorg voor de weegschaal? Een pittige vinyasa of flow yogaklas houdt de perfecte balans tussen zweten en uitgedaagd worden en naar binnen keren en voelen wat er zich onder de oppervlakte afspeelt. Deze vorm van yoga brengt innerlijke rust en balans.


De schorpioen toont zich vaak als rebel. Regels zijn voor idioten. Ze houden ervan hun eigen regels te maken. Partner of vriend van een schorpioen? Leg hen geen regels op. Dat werkt toch niet.

De schorpioen heeft een sterke wil en is zeer intelligent. Het zijn echte goalgetters. Kracht, bezit en geld zijn een belangrijke drijfveer. Dus laat je niet meenemen in enkel dat materiële. Neem de tijd om terug te koppelen naar jezelf, te zien én te voelen wat belangrijk is voor jou. En zo de keuze te maken om op regelmatige basis voor jezelf te zorgen. Verbind opnieuw met die sterke intuïtie. Dat zal je vooruit helpen.


De ideale zelfzorg voor de schorpioen? Het uiten van emoties is voor jou niet evident. Investeer in een therapeut. Delen van gevoelens, in een veilige omgeving erover praten is voor de schorpioen de ultieme gamechanger voor nog meer vertrouwen in zichzelf.


Boogschutters hebben veel weg van de schorpioen. Ze houden simpelweg niet van regels of instructies. Ze gaan er hun stem niet voor gebruiken, maar eerder intern beslissen om het anders te doen. Ze zullen de regels lezen, lachen en hun eigen weg gaan. Het doel bereiken is belangrijker dan of het al dan niet ‘juist’ gebeurt.

De boogschutter is dapper geboren. Open-minded en positief kunnen ze (bijna) alle obstakels overwinnen. De grootste valkuilen: ongeduld, overmoedig- en roekeloosheid. Dus maak een zelfdiscipline-plan op lange termijn. Weet waar je doelen liggen en neem de tijd om bewuste keuzes te maken. Om zo blessures, opgebrand zijn en ziekte te voorkomen.


De ideale zelfzorg voor de boogschutter? Ga je perspectief vergroten en werp een blik op de wereld buiten je kennisveld: lees eens een boek. Zo gemakkelijk kan het zijn. Laat je inspireren door waargebeurde levensverhalen of droom weg bij een sci-fi verhaal of roman.


De steenbok linkt zijn werk aan het persoonlijke leven. Ze zijn een krak in het volgen van allerhande soorten professionele regels, maar zijn op persoonlijk vlak minder streng voor zichzelf. Succes is voor hen belangrijk en het zijn de beste planners en doelen-stellers van alle tekens. Daardoor verliezen ze zichzelf gemakkelijk in dat doel, in het té streng zijn.

De hardwerkende steenbok is een doorbijter. Ultra-efficiënt zijn is een kracht, maar kan snel een valkuil worden. Waardoor ze hard worden voor zichzelf en gaan leven vanuit gedachten en stoppen met voelen. Dus blijf verbinden met je gevoel en voel wat het volgen van je plan met je doet. Feels good? Keep it going. Pijn, vermoeidheid, over-emotioneel? Pas je plan aan naar je eigen noden.


De ideale zelfzorg voor de steenbok? Breng je lichaam in beweging om de workaholic in jou af en toe het zwijgen op te leggen. Ga in je eentje wandelen, zonder doel. Verken de omgeving of zoek nieuwe (onbewandelde) paden op.


De waterman volgt de regels net als water. Ze tonen de wereld dat het opstellen en volgen van regels werk en leven gemakkelijker maakt. Je zou kunnen denken: SAAI! Maar het is slim om hen functies te laten vervullen waar regels de sleutel zijn en waar het van groot belang is dat ze gevolgd worden. Ik denk maar aan het leger, boekhouden, …

De waterman is goed in het opdelen van zijn doel in kleine stappen. Alles begint bij stap 1. Dat zorgt voor motivatie en volhouden. Ze zijn erg goed in het opleggen van zelfdiscpline. Gelukkig maar, mocht dat niet het geval zijn dat zouden ze zo verloren lopen in de hoeveelheid aan (creatieve) gedachten in hun hoofd, zodat er niets zou gebeuren.


De ideale zelfzorg voor de waterman? Zijn naam zegt het al: de man die water draagt. Kan geen toeval zijn dat een waterman deugd heeft van een bad. Voeg zout toe voor het reinigende en ontspannende effect. Wil je echt all the way gaan? Essentiële oliën zorgen voor een extra dimensie. Lavendel werkt ontspannend. Amyris zorgt voor emotioneel evenwicht. Bergamot geeft zelfvertrouwen en brengt rust bij verdriet.


De ram gelooft dat wij niet gemaakt zijn voor instructies, maar dat de instructies gemaakt zijn voor ons, ons comfort. Als een regel hen dus vraagt om uit hun comfortzone te komen, dan schudden ze gelijk van nee. Dat wil niet zeggen dat ze regels overtreden, ze volgen gewoon geen domme aanwijzingen.

De ram neemt het leven graag vast, liever nog dan een toeschouwer te zijn. Ze zijn moedig, avontuurlijk en weten van aanpakken. Hun uitdaging ligt in het maken van keuzes en energie in dezelfde richting sturen. Wat is nu essentieel voor jou? Kies en ga aan de slag. 10 dingen tegelijkertijd zorgt enkel voor negatieve stress.


De ideale zelfzorg voor de ram? Zweet het uit: stress, onzekerheden. Die endorphines helpen je niet alleen je fysiek beter te voelen, maar ook mentaal en emotioneel.


Voor de stier is een woord een woord. Zo simpel is het. Ze houden er niet van als regels aangepast worden. In hun wereld gaat alles volgens regels en kaders en zij geloven in het hebben van enige basisdiscipline in het leven. De stier heeft geduld, je kan op hen rekenen en hij is sterk met cijfers.

Motivatie is essentieel voor de stier. Is die er niet, dan zullen ze geen spier aanspannen. De valkuil voor de stier is de gedachte dat de wereld rond hen draait en dat iedereen klaar staat om hen hun doelen te helpen bereiken. Zelfdiscipline draait rond zorgen voor jezelf. Dus omschrijf waarom dit zo belangrijk voor je is, stier. Je zal merken dat het zoveel vlotter zal verlopen.


De ideale zelfzorg voor de stier? Na al dat werken en moeten en vooruit willen gaan is een massage of een reiki sessie de ideale manier om te relaxen op alle vlakken van je zijn.


Vissen gedraagt zich alsof alles altijd oké is en geeft graag de indruk dat hij/zij een free spirit is die absoluut geen nood heeft aan regels of lijnen. Maar dat is een masker. Op het einde van de dag lopen ze in de lijn en doen ze wat er van hen gevraagd wordt. Ze houden er niet van dat er op hun vingers gekeken wordt. Dus geef de regel en laat ze met rust.

De grote kracht van vissen is hun sterke intuïtie en grote creativiteit. Al worden ze gemakkelijk overspoeld door (grote of kleine) emoties. Ze zijn razendsnel gedemotiveerd, vaak door externe factoren. Ze kijken vaker naar de negatieve dan positieve kanten. Zoek een maatje in het zelfdiscipline proces. Iemand om mee te gaan sporten, om samen te mediteren, … zo zal je eigen motivatie enkel aangewakkerd worden.


De ideale zelfzorg voor de vissen? Aangezien vissen snel meegevoerd worden door emoties of reacties van anderen is gegrond zijn essentieel. Maak een afspraak voor een pedicure of neem de tijd om je eigen voeten te masseren met een lekker ruikende olie of crème.omdat

wil je inspiratie rechtstreeks in je mailbox? 

© 2018. Leef gretig. Doe uw goesting. Namasté.