kom maar op met die vitamine D

Beste lezer, er zijn zoveel dingen waar ik oorspronkelijk een bloedhekel aan had. Het woord discipline én zijn betekenis is er net zo eentje. Een gelaten: laat mij toch gerust met uw discipline sloop regelmatig langs mijn lippen. Hoewel er thuis alles aan gedaan werd mij op te voeden als een actief wezen met een doel in het leven, heb ik de laatste jaren ontdekt dat er een serieuze luiwammes in mezelf schuilt. Wanneer ik zonder duidelijk richting door de gangen van het leven struin, dan kan het me allemaal weinig schelen. Ik zou permanent leven in een huispak met soep en melkvlekken. Zou mijn haar eruit zien alsof het een laagje verse brillantine kreeg. Mijn wallen zouden de kleur van een typisch bewolkte Belgische lentelucht krijgen en mijn adem zou ruiken naar een vogelkooi. Echt. Ik kan zo’n vuile pitou zijn als je me een tijdje laat doen. Gelukkig steekt het leven daar een stokje voor en zijn er talloze mensen en activiteiten waar ik het huis wel voor verlaat. Zijnde na een douche of met een likje deodorant. En hoewel ik dus mijn lange leven geen fan was van discipline, zijnde maar voor heel even: les 1, 2 en 3 van Start to run, vind ik het tegenwoordig een heerlijk ding. Ik merk dat discipline aan de dag leggen zorgt voor vrijheid. Pas op, begrijp me niet verkeerd. Ik leef niet alsof ik lid ben van het leger en moet klaargestoomd worden voor een missie. neen, de discipline brengt me eigenlijk terug waar ik vandaan kom: mezelf. Het helpt me de lagen afpellen, de beschermende jassen die ik heb aangetrokken ter goedkeuring van alles en iedereen rondom mij. Waardoor die kern verloochend werd en het uiteindelijk goed mis ging en ik in de mist. Discipline brengt me weer dichter bij wie ik diep vanbinnen ben en wie ik wil zijn. Het is een wekker die afgaat en ervoor zorgt dat ik tijd maak om te mediteren en mijn brein te onderhouden. Het is de applicatie op mijn telefoon die me eraan herinnert dat het work out dag is en mijn lijf dat erom vraagt, ook al gilt mijn hoofd moord en brand. Het is toch die sportschoenen aantrekken of de mat uitrollen. Het is ik die beslis me aan de laptop te zetten en dit stuk te schrijven voor de deadline. Het is keuzes maken in de supermarkt, op restaurant, in de kledingwinkel. Het is elke avond ervoor kiezen te stoppen met eten voor 18u waardoor ik heerlijk diep kan slapen zonder opgezwollen buik en de keuze om toch niet nog een aflevering van Friends te kijken maar op tijd mijn bed in te kruipen. Het is de discipline die zorgt voor balans. Uiteraard is disbalans meer aanwezig, maar het d-woord brengt me steeds weer bij mezelf. Als een volleerde weegschaal van goede prijs-kwaliteit. Eentje waar je op kan rekenen, tenzij je ze laat verroesten in je vochtige kelder. Discipline brengt diepgang en comfort, dat laatste vooral op lange termijn. Diegene die het fijn vindt om constant te peddelen tegen de golven in ben ik nog niet tegengekomen, maar ik weet wel dat iedereen die zich eraan waagt een gevoel van voldoening ervaart. En is het dat niet waar het om draait in het leven? De berg na de klim? De zonsopgang na de indigo nacht? Discpline is niet altijd fijn. Het is als kauwen op sla, niet altijd even prettig, maar wel voedzaam. Dus maak de keuze, zet die wekker en kies voor een portie D van tijd tot tijd. Je zal het je niet beklagen want weet je wie er uiteindelijk de vruchten van plukt en de kers op de taart krijgt? Jij, lieve lezer. Vitamine D is zoveel meer dan je zou denken.


Wil je dichter groeien naar jezelf?

Ik stel je graag voor aan Grow + Flow.

Een small group coachingtraject voor vrouwen. 10 vrouwen die tussen 6 mei en eind juni ook de tijd nemen. Om te groeien en dan geweldig te bloeien. Groei is niet gemakkelijk, wel waardevol en nodig.

Het is een online traject met 4 videocalls van 60min, 1 individuele coaching van 60 min en een fb-community waarin we samen de weg delen, bijsturen en bewandelen.

Wil je meer weten? Hier kan je alle info vinden. Inschrijven kan enkel voor 1 mei 2020.

omdat

wil je inspiratie rechtstreeks in je mailbox? 

© 2018. Leef gretig. Doe uw goesting. Namasté.