Ken jij The Woman Code al?

Wist je dat:


- je hele endocriene systeem steunt op de voedingsstoffen die je binnenkrijgt via dat wat je eet? Dus wanneer je te weinig of ongezond eet je hormoonsysteem meteen uit balans is?


- Pesticiden in genetische gemanipuleerde groenten en fruit invloed hebben op je hele lichaam? Je lever? Ze zich gedragen als oestrogeen waardoor je lijf totaal in de war geraakt?


- Hormonen met elkaar communiceren om je lichaam zo optimaal mogelijk te laten werken? Dat bepaalde zaken in voeding die communicatie verstoren waardoor ze als het ware in een andere taal gaan spreken en er sowieso chaos is?


- Dat make-up, nagellak, bodylotion, tandpasta, shampoo, dagcrème, concealer, foundation, lippenbalsem zonder FDA goedkeuring een negatieve invloed hebben op je hormonen? (FDA is een Amerikaans certificaat, veel strenger dan de Europese tegenhanger CE-keurmerk. Een FDA-goedkeuring krijg je niet zomaar. Daar gaat research aan vooraf. Ook wordt er veel tijd en geld geïnvesteerd in onderzoek om zo een duidelijk beeld te krijgen over de effectiviteit en veiligheid van het product) Doe research, lees etiketten. Elke lichaam reageert hier anders op. Wat werkt voor je zus of vriendin werkt niet persé voor jou of omgekeerd.


- Slaap een gigantische invloed heeft op je welzijn en goed voelen en goed functioneren als vrouw? Dat het verder gaat dan enkel moe zijn? Maar het ook je tempel en zijn innerlijke systeem erg hard beïnvloedt?


- Je gewoontes wel degelijk invloed hebben op je cellen? In the Woman Code schrijft Vitti dat wetenschappers ontdekten dat het ongeveer 7 jaar duurt voor je cellen zich vernieuwen. Elke 7 jaar ben je cellulair een nieuwe persoon. Dus dat je gedrag vandaag direct invloed heeft op je toekomst?


- Je eigenlijk gewoon hebt te stoppen met toegevoegde suikers te eten? Je helpt je lichaam, je ritme en je lever naar de maan.


Meer weten over The Woman Code en the Flo - zoals zij het omschrijft(vrouwelijke levensstroom)? Een levensstijl die je cyclus, hormonen en jezelf in opperste kracht zet? Lees het boek van Vitti. Ik kreeg er veel inzichten door, volg zelf de Flo niet 100% (ze raadt aan vlees en dierlijke producten te consumeren, maar ik ben geen fan van hormonen die niet lichaamseigen zijn - dit is mijn mening en ervaring), maar leerde wel bij over: de hormonen en hun klieren die mijn lijf reguleren en hoe ze dat doen, acné, hoofdpijn, de gevoeligheid van de schildklier, cysten in mijn borsten en hun hoge gevoeligheid, PMS, mood swings, eierstokken,… en vooral de invloed die ik zélf kan hebben op mijn welzijn. Het is geen Quick fix, maar een levensstijl. Weet dat er niet steeds een fysieke oorzaak is, maar stress (interne en externe), je gedachten en de manier waarop je werkt, leeft en liefhebt een instant invloed heeft op je vrouwelijkheid, je gevoeligheid van je lichaam.I noticed in my clients and in my own life that healing hormonal dysfunction gives us the ability to tap into our power - the power of continuous change - a force that I came to identify as feminine energy.

Alisa Vitti. Hormoonexperte. Lifechanger voor vrouwen wereldwijd. Motivator om verantwoordelijkheid te nemen voor je welzijn én je cyclus.Uit Woman Up.

omdat

wil je inspiratie rechtstreeks in je mailbox? 

© 2018. Leef gretig. Doe uw goesting. Namasté.