het verhaal van Sannie.

Al wandelend door de stad hoorde ik een kleuter huilen. Haar moeder, moedeloos en lichtjes bezweet, vroeg haar: ‘maar Sannie, wat wil je dan?’ Het kind wist het niet. Het bleef maar huilen, jammeren en schreeuwen. Waarop de moeder weer: ‘maar wat wil je dan? Een ijsje? Een zakdoek? Een koekje? Een schop onder je kont?’. Ik weet niet hoe het afgelopen is, anders werd mijn staren onsubtiel en kreeg ik misschien die pedagogische tik. Wat wil je dan? Heb je je dat wel eens afgevraagd? Weten wat je niet wil is een eerste stap. Ik wil niet meer constant mentaal moeten presteren van 9 tot 5. Ik wil niet tanken. Ik wil geen smalltalk meer. Ik wil geen plastic meer in mijn huis. Ik wil geen vervelende baas. Ik wil niet boekhouden. Ik wil niet alleen maar werken,... ik zou een nieuw boek kunnen uitbrengen over alles wat ik niet wil, maar eigenlijk schiet je daar geen moer mee op. Een positieve affirmatie heeft zoveel kracht. Wat wil je wél? En dan gaat het hier niet over materiële zaken, een tof lief, een huis met vliegenramen of een bonsai boom, tellen niet. Wat wil jij met je leven? Ik bedacht me laatst dat ik elke dag een beter mens wil worden. Dat helpt me om af te toetsen of ik de dingen die me aangereikt worden wil. Ook wanneer het over die materiële zaken gaat. Draagt het bij tot het grotere doel? Wanneer je weet wat je wil, dan kan je gaan creëren. Niet meer leven in antwoord op wat op je afkomt, maar het zelf gaan aantrekken. Ik schrijf op welke acties ik zal ondernemen om tot dat doel te komen. Of als volgt: ik zal elke dag bezig zijn om een beter mens te worden. De zal versus de wil wekt zulke andere energie op. De mannelijke energie van actie versus de vrouwelijke energie van subtiliteit. Weet je, je kan hopen dat alles goed komt. Of je kan het waar maken. Is dat controle? Neen, dat is de mooie mix van actie en vertrouwen. Wat zal jij?


TIP

Schrijf je acties op die je zullen helpen om dichter bij je doel te komen en het ten slotte gewoon keihard te halen. En zet er meteen ook een datum bij. Een belofte aan jezelf. Wil je meer weten? Lees eens over speech act theory.


omdat

wil je inspiratie rechtstreeks in je mailbox? 

© 2018. Leef gretig. Doe uw goesting. Namasté.