het grote Z-woord.

Voor de ene is het 10km lopen in de striemende regen, voor de andere is het een masker opleggen in bad. Voor mij is discipline en structuur een deel van de zelfzorg. Op zich is voor mezelf zorgen niet geweldig plezierig, maar ik weet héél goed waarom ik het doe. Me goed in mijn vel voelen, energiek doorheen de dag, ruimte voor creativiteit, vertrouwen in de weg die het leven voor me uitstippelt. Wanneer ik de teugels laat vieren dan ga ik te laat naar bed, waardoor ik moe krijg en zin in suikers, waardoor ik nog meer moe wordt, geen werk verzet krijg, gefrustreerd geraak, begin te huilen, me miserabel en slecht voel, mijn lief afwijs, mezelf afwijs en een lang en ongelukkig leven tegemoet ga. Anti-zelfzorg dus.


When you start taking care of yourself you start feeling better, you start looking better, and you start to attract better. It all starts with you


Zelf heb ik lange tijd zelfzorg enkel gezien als aandacht geven aan mijn lichaam. Maar eigenlijk is het de unieke combinatie van bewust zijn van mijn mentale, emotionele en fysieke noden. Plus niemand voelt zich goed wanneer je je werk tegen je zin doet. Dus het gaat over het grotere plaatje. Jij in het geheel. Je gedachten, je emoties, je lijf én je energie. Om nog maar te zwijgen over het hogere doel in je leven: je waarom.


De kans is groot dat je steeds met goede moed begint. Er volle teugen tegenaan gaat om dan na 3 weken schoorvoetend op te geven en je zelfzorg te laten uitdoven. Ik begrijp dat. Helemaal. Wat mij geholpen heeft toch telkens een bewuste keuze voor mezelf maken is het tacklen van excuses. Geloof me, ik ben de Koningin Der Excuses.Dit lijkt me het ideale moment om afscheid te nemen van de ja maar. De beperkende gedachten die ontstaan uit jezelf, uit het algemene gedachtengoed of dat van je ouders. Want wat is er mogelijk als alles mogelijk is?

Dus. Mijn antwoord op je meest gebruikte excuses:


Je hebt wel tijd. - maak gewoon een keuze in hoe je ze invult. Stop met dat verhaal in je hoofd dat je blijft afspelen. Michelle Obama heeft evenveel uren in een dag als jij.

Je bent niet te oud. - echt niet. Elke dag dat je voor je droomt gaat is eentje die dubbel telt.

Het is niet te laat. - zoals Get Ready zong: het is nooit te laat. Morgen kan je nieuwe leven starten. Het wacht enkel nog op jou.

Doe het vandaag. - waarom pas morgen als je vandaag al kan beginnen met het integreren van goede gewoontes. Ga uitstelgedrag te lijf. Ik maak vaak lijstjes waarin ik de dingen oplijst die plek innemen in mijn hoofd. Elke dag ga ik aan de slag met de zaken die ik binnen de twee minuten kan oplossen. bijvoorbeeld: een bepaalde mail versturen, mijn schoenen poetsen, noten bestellen, bellen voor de bandenwissel, ….

Er is geld in overvloed. - ben je klaar om je beperkende gedachten over geld los te laten? En het in overvloed te ontvangen?

Bang zijn is normaal. - het leven is niet aan de durvers, wel aan de doeners. Tegen dat je iets durft, dan gebeurt het niet meer. Dus onderneem actie, voel in wat mogelijk is (los van gedachten), neem verantwoordelijkheid en go!

Het geluk is wél voor je weggelegd. - kom nu uit die negatieve why me-spiraal. `dat verhaaltje levert je echt niks meer op dan uitstelgedrag en een gevoel van zelfmedelijden. Gelukkig zijn is een basisrecht. Kom van de passagiersstoel en ga aan het stuur zitten. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en leg het niet in handen van iemand anders.

Je hebt kinderen? Prachtig! - Zever. Ik ken mensen die de wereld rondreizen met twee kinderen, die in een bus wonen met hun kinderen, die hun dromen knallen - ook al hebben ze kinderen. En weet je wat? Ze zien een veel gelukkigere moeder of vader thuiskomen. Ze worden geïnspireerd door hun eigen ouders. Wees de superheld van je kinderen, niet door het perfecte leven te leiden, maar door je dromen na te jagen. Je weet van jezelf heus wel dat je je kinderen niet de hele dag buiten zal laten staan of zonder eten naar bed zal sturen.

Het zal je wél lukken. - echt wel. Wie zegt dat het niet kan? Jij? Prove yourself wrong.


Lees verder onder foto.


Wil jij in 2020 echt komaf maken met de ja maar. En een gezonde richting uit op vlak van mentale zorg, fysiek welzijn en vrije emoties. Wil je ontdekken wat je missie is? Hoe je een gezond zelfzorg ritueel uitbouwt?

We got you!


Samen met mijn man Stijn (die je kent van Elke Dag Vakantie en onze podcast) begeleiden wij je 6 dinsdagen lang in onze live webinars. Kan je niet op dinsdag? Je kan ze bekijken wanneer je wil tot 1 maart 2020.


Persoonlijke groei begint bij... jezelf! 

We staan aan het begin van een nieuw decennium, daarom willen wij naast onze gratis podcasts ook een webinarreeks aanbieden. 

Interactief, zelfs. Tijdens het webinar kan jij je vragen aan ons stellen.

Wij geloven dat een succesvol (wat dat ook voor jou mag betekenen) begint bij jezelf beter leren kennen. Als coaches helpen wij mensen hiermee in onze praktijk, nu willen we ons bereik vergroten én het voor jou betaalbaar en gemakkelijk maken.

Je kan onze teachings gewoon volgen van thuis aan de laptop of op je smartphone of tablet.

6 weken lang spreken we af op dinsdagavond om 20u.

We starten op dinsdag 7 januari 2020.

Kan je het niet live meemaken? No worries, nadien kan je alles herbekijken op je eigen tempo (dan valt het live vragen stellen en antwoord krijgen wel weg).

Praktisch? 

Je krijgt van ons mails met de link via waar je de webinars kan volgen. Dit kan met je computer of smartphone. Nothing fancy... Je kan de gemiste webinars bekijken en herbekijken tot en met  

maandag 1 maart 2020 - zoveel als je wil.

Prijs?

69€ voor het hele traject van 6 weken.

Thema's?

dinsdag 7 januari 20-21u: de kracht van rituelen. (tijd, discipline, investeren in jezelf, ...)

dinsdag 14 januari 20-21u: het effect van zelfzorg vs. zelfsabbotage. (bewust worden van je vier dimensies, toepassen wat bij jou past, ontdekken van negatieve spiraal en daar een positieve verandering in brengen,...)

dinsdag 21 januari 20-21u: hoe weet ik wat ik wil in het leven? (kerntalenten, wat is belangrijk voor jou?, welke beperkende gedachten houden je tegen, wie wil je zijn, hoe begin je hieraan?)

dinsdag 28 januari 20-21u: passie en talent. (hoe weet ik wat mijn talent is, activeren van je chakra's, doen wat je graag doet, hoe bouw je vanuit je passie een inkomen?)

dinsdag 4 februari 20-21u: doelen stellen en behalen. (hoe weet ik welk doel voor mij belangrijk is? hoe bewaar ik mijn grenzen? wie wil zijn en hoe zet ik mezelf in de wereld?)

dinsdag 11 februari 20-21u: de kracht van je brein. (maak van je brein een genie, word je eigen beste vriend, laat je hoofd je helpen ipv. tegenwerken, ...)

Aan het einde van dit traject:

Heb je waardevolle tools en inzichten in jezelf om verder aan de slag te gaan. Ben je opgeladen met een positieve energie - bewust van je valkuilen en je energielekken. Ken je jezelf nog beter en weet je welke richting je uit wil. Een boost voor jezelf is een boost voor je relatie, je gezin, je business en je toekomst.

Inschrijven kan tot 1 januari. Wacht niet te lang.

Alle info hier.

omdat

wil je inspiratie rechtstreeks in je mailbox? 

© 2018. Leef gretig. Doe uw goesting. Namasté.