hardnekkig verslaafd.

Lieve mensen,

Het was hier even stil. Na weken als kip zonder kop tussen de verhuisdozen heb ik eindelijk mijn hoofd teruggevonden. Het is me wat, dat verhuizen. Als hoogsensitieve controlefreak én Enneagramtype 7 (more is more + alles moet plezant zijn) was het een uitdaging van jewelste. Maar dus, mijn hebben en houden + lief + hond zijn 140km. verderop geplaatst en ik leef nog.


Wat heeft me gered in die superdrukke, pragmatische, rommelige periode?

Time Limit op mijn telefoon. Ik kon de extra prikkels niet meer verdragen en toch merkte ik dat ik op die dolgedraaide momenten als een dwaze kalle begon te scrollen en scrollen en scrollen. Ik alweer te laat ging slapen, op het toilet zat tot mijn voeten wél sliepen en alweer geen rust had ervaren.


Ik stelde een limiet in op Whatsapp, alle sociale media-apps en Safari van 30 minuten per dag. Zo staat ie nog steeds ingesteld. Het is nu bijna 16u en mijn half uurtje zit erop. 's Avonds check ik nog even Whatsapp, maar van de rest probeer ik af te blijven. Eerlijk? Dat lukt niet altijd. Maar ik merk wel dat mijn schermtijd fors naar beneden is gegaan en mijn geluks-/rustgevoel alleen maar blijft stijgen.


Doe jezelf een gunst: stel 'm ook in die tijdslimiet. Ofwel via je iPhone of er zijn ook speciale apps die je kan installeren. Als je echt (net als ik) hardnekkig verslaafd bent: je hebt ook van die tools voor je laptop.


xo

eva
omdat

wil je inspiratie rechtstreeks in je mailbox? 

© 2018. Leef gretig. Doe uw goesting. Namasté.