er valt enkel te winnen.


Ik vind verlangen verschrikkelijk. De lokroep van mijn buikgevoel is zo sterk, dat mijn hoofd er liefst zo snel mogelijk aan toe geeft. Onderweg ontdekte ik een verschil tussen verhullende verlangens en gezonde verlangens. Verhullende verlangens zijn verlangens die bange, ongeheelde, pijnlijke, gekwetste stukken van jezelf even het zwijgen opleggen. Zoals shoppen, sport, seks, alcohol, sigaretten, drugs,... en allerlei andere soorten verslavingen. Meestal de noden waar je heel vlug aan toegeeft. Door de differentiatie tussen deze twee leer ik stilaan weer genieten van verlangen. Het zijn de vragen van de ziel. De zaken die je helpen groeien, die je helpen jezelf te aanvaarden en minder hard te zijn voor jezelf. Dingen die de wereld er voor jou mooier doen uitzien. Alle verhullende verlangens creëren een gehechtheid en de angst om dingen te verliezen.


Zie hier mijn lijstje van mijn favoriete gezonde verlangens. Dat wat je enkel kan winnen.

Meer zonlicht.

De waarheid spreken, geen verhullende verlangens gaan wegmoffelen door leugens.

Stilte.

Minder wifi, meer natuur.

Vaker knuffelen.

Handelen naar wat mijn lichaam nodig heeft in de plaats van mijn hoofd.

Stop de zelfkritiek. Nu!

Mezelf complimenten geven.

Authentieke communicatie - niet algemeen spreken.


#TIP

Neem pen en papier en maak eens jouw lijstje van gezonde verlangens. Zo wordt het plots een pak gemakkelijker om afstand te doen van het teveel aan spullen dat je hebt, groeit je motivatie om iets voor jezelf te doen en grijp je minder snel naar het volladen van winkelwagentjes op het net.
omdat

wil je inspiratie rechtstreeks in je mailbox? 

© 2018. Leef gretig. Doe uw goesting. Namasté.