doe mij maar een portie mysterieus.

Het is altijd een stiekem verlangen geweest om mysterieus te zijn. Ik wilde even voorzichtig zijn als andere meisjes, stukken van mezelf verborgen houden, stil afwachten, zonder zelf de eerste stap te zetten. Helaas is subtiel iets wat ik nooit was, hoe hard ik ook mijn best deed. Ik ben steeds veel geweest. Dat zeiden ze dan: Eva is nogal veel. Of hevig. Of fel. Het is in mijn zoektocht naar mijn essentie, naar wat ik belangrijk vind dat ik merkte dat mijn zintuig voor subtielere signalen of energieën niet zo sterk ontwikkeld was. Pas op! Ik heb het niet over veronderstellingen of verwachtingen, maar over het lezen van energie van anderen. Het zien van een uitstraling, van chemie tussen anderen. Ik deed het eerder per ongeluk. Toen ik in 2018 reiki ontdekte ging er een wereld voor me open. Eindelijk leerde ik de eerste kneepjes van een nieuwe taal: een taal zonder woorden. Het was magisch. Mijn eigen energieveld lezen en beschermen, anderen mijn energiezone niet laten binnendringen en me bewust worden van die van anderen. Energie leren voelen, sturen en laten stromen. Alsof er bovenaan mijn hoofd een sluis werd opengezet. Sinds ik het voelde kon ik het niet meer ontvoelen. Het is er constant. Een extra dimensie om rekening mee te houden. Vergelijk het een beetje als je eerste dag op een tropisch strand met een broeierig hete zon. Op dag één voel je dat - zelfs al smeerde je factor 50 - je huid erg gevoelig is en je vaker schaduw wil opzoeken, weg van die felle stralen. Op dag 10 merk je het nog wel op, maar heeft het niet meer die oorspronkelijke invloed.

Door het ervaren van die energie werd ik eerst extreem gevoelig. Alles is energie, alles bevat en stuurt energie. Supermarkten, cafés, drukke plekken met veel beweging en dus ook een beweeglijke energie kwam alles te hard binnen. Het was oefenen. Net als die zonnecrème: je start met sunblock, om nadien af te zwakken naar 50, 30 en te eindigen bij 15. Er is nog steeds een zeker bewustzijn nodig. Het weten dat de zon schijnt en invloed heeft. Plekken dragen ook een energie met zich mee. Misschien volgde je al eens een yogaretreat waar mediteren zoveel gemakkelijker ging? Groepsenergie is één ding, maar een plek waar mensen al jaren en jaren bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en het ontdoen van hun beperkend gedachtengoed - dat voel je. Zo zijn er best wat populaire plekken in de wereld. Daar waar een zogenaamde energy vortex zit. De meeste van hen zijn eilanden, omgeven door de zee, de wijdheid, de vrijheid. Denk maar aan: Ibiza, Hawaii of in de buurt van Lagos (Portugal) heb je ook zo’n plekken.


To protect my energy, it’s okay to change my mind.

To protect my energy, it is okay to cancel a commitment.

To protect my energy, it is okay to take a day off.

To protect my energy, it is okay to not answer that call.

To protect my energy, it is okay to do nothing.

To protect my energy, it is okay to be alone.

To protect my energy, it is okay to sleep in.

To protect my energy, it is okay to speak up.

To protect my energy, it is okay to move on.

To protect my energy, it is okay to let go.

To protect my energy, it is okay to change.

Ambi Kavanagh. Schrijver. Spreker. Change agent (geniaal!). Podcastmaker. Ondernemer. bolleboos.


Uit Woman up.omdat

wil je inspiratie rechtstreeks in je mailbox? 

© 2018. Leef gretig. Doe uw goesting. Namasté.