de enige afspraak die ik met mezelf maakte in 2020.

Maf, 2020 voelt lekker. Ik heb het gevoel dat ik de rust die ik aan mezelf beloofde goed kan bewaren, er nog maar weinig paniek en de bijbehorende aanvallen zijn. Zelf toen het persoonlijke nieuws dat we deelden in onze Elke Dag Vakantie-podcast op de cover van een voos boekske kwam te staan, bleef ik rustig. Misschien word ik echt ouder en wijzer (GIL!). Maar er is vooral iets anders waar ik al voor de start van dit awesome jaar werk van heb gemaakt: mediteren op dagelijkse basis. En zelfs 2 keer per dag.

Ik mediteer elke ochtend voor de start van de dag minstens 10 minuten en voor de start van deel 2 van de dag: de avond (meestal tussen 17 en 18u). Het is niet altijd fijn, dat stilzitten en er mee starten. Maar nadien voel ik zoveel dankbaarheid, is er veel meer ruimte in mijn hoofd en ben ik een aangenamer mens (da kan ni! JAWEL!). Nog aangenamer, haha. 


Mijn 10 voordelen van meditatie:

1. Ik slaap veel beter en dieper. Hallelujah!

2. Ik word niet meer gek van de hoeveelheid aan gedachten in mijn hoofd.

3. Ik kan beter omgaan met fysieke pijnen. De pijn krijgt ruimte waardoor ze zich minder hard aandient op onverwachte momenten.

4. Ik kan mij beter concentreren en mijn werk minder chaotisch uitvoeren. Ciaokes, miljoen to do-lijsten.

5. Angsten overspoelen mij niet meer dagelijks. Meditatie helpt mij los te koppelen van mijn gedachten.

6. Die twee rustmomenten per dag zorgen dat ik moe, maar niet uitgeput de zetel in plof en ik vaak 's avonds een boek kan lezen in de plaats van doelloos Netflix gapen (Diana <3).

7. Mijn tenen zijn korter. Niet letterlijk. Ik ben veerkrachtiger en zit minder snel op mijn paard. Vroeger was dat een miniatuur Shetland pony waar ik instant op zat.

8. Ik ben zelfzekerder. Voordien was ik een onzekere mus die goed wat show kon verkopen (wat mijn onzekerheid wegduwde). Nu sta ik veel zelfzekerder voor een publiek. Als mezelf. Niet als een of andere Tina Turner-versie van mezelf.

9. Ik wil steeds minder en minder de controlefreak uithangen. Ik ben flexibeler. Kan beter omgaan met bijvoorbeeld wegomleggingen: in de wagen en in het leven.

10. Ik ben me bewuster van mijn emoties, probeer ze niet langer op te lossen: in de meditaties merk ik dat ik ze kan toelaten en dat de wereld nog steeds draait.


Een aantal jaar geleden ontwikkelde ik zelf een laagdrempelige online meditatietool om mensen het heilzame effect te laten ervaren. Nu staan er 21 verschillende luisteroefeningen op die je op diverse momenten van je dag kan luisteren en toepassen. Elke 3 maanden komen er een aantal nieuwe bij. Herhaling, daar worden je hersenen blij van.

Oorspronkelijk was het gratis, maar omdat de website onderhouden me geld kostte en ik er echt wel mijn kostbare tijd wil insteken vroeg ik nadien 50€ voor een jaar lidmaatschap. Als je elke dag 2 keer mediteert dan kost het je ongeveer 7 cent per meditatie.


Wil je meer weten? Of de gratis proefmeditaties proberen?

Klik hier.

omdat

wil je inspiratie rechtstreeks in je mailbox? 

© 2018. Leef gretig. Doe uw goesting. Namasté.